Здравей, гост
 
Какъв е смисълът да притежавате празна количка?
Напълнете я с нещо!
 

My Newsletter

 
Очакваме Вашата поръчка. -

Грейпфрут

Грейпфрут

Кликни за галерия.

  • Цена: 54.00лв.
  • Доставчик: -
  • Наличност: Не е в наличност.
  • Тегло: 4.0000 кг
Този продукт в момента е изчерпан
Описание:

Citrus x paradisi Grapefruit c.18

Детайли:


Мнозина смятат, че е много трудно отглеждането на плодове в домашни условия.

Почти всеки плод може да бъде гледан в саксия у дома на слънчев прозорец.

Грейпфрута  е с вечно зелени листа. Достига височина от 6 до 8 м, короната му е добре оформена. Клоните са с неголеми трънчета, листата са едри и имат яйцевидна форма. Цветовете са бели и ароматни, събрани са в кичури. Младите леторасти са зелени, почти голи.

Плодовете са едри, тежат средно от 150 до 600 грама.

Предпочита слънчеви изложения.

Грепфрутът за разлика от мандарината и лимона плодадава не върху миналогодишни клонки, а върху леторасти от текущата година. Едно добре развито дръвче или храстче може да роди твърде много плодове.

Грейпфрутът е растение на тропичния и субтропичния климат, с успех може да се отглежда в умерения пояс при стайни условия или в оранжерии и други закрити помещения. Младите фиданки се повреждат при минус 2-2,5 градуса, а при възрастните клонките издържат до минус 8-9 градуса. Общо взето, растенията понасят добре високите температури. За нормално плододаване са необходими 220-240 дни с температура над 10 градуса.

Наторявайте два пъти месечно в усиления период на растеж.

Пресаждайте през 2-3 години само в специализирани почви.

Резитбата започва с оформяне на стъблото и коронката, като се осигуряват 3-4 основни клона и 15-20 странични леторасти по тях.

Грейпфрутът се цени заради високите му хранителни и диетични качества. Той съдържа захари от 3,12 до 6,78 на сто (фруктоза, глюкоза, захароза), киселини от 1,42 до 3,14 на сто, целулоза от 1,7 до 2,6 на сто, витамин С до 44 мг%, белтъчини 0,7-0,8 на сто, минерални соли и други съставки. Препоръчва се на "гладно сърце" да се яде половин до един плод. Така рязко ще се повиши дейността на стомаха, ще се възбуди апетитът и ще се подобри храносмилането. От плодовете стават превъзходни лечебни компоти в захарен сироп или в прекрасни плодови сокове. В свежо състояние или преработени тези производи се препоръчват като лечебно средство против малария и нарушен обмен на веществата.

Растенията, които в момента предлагаме са засадени в контейнери с диаметър 18см. Надземната част е с височина 30-50см


Опции:
review
Коментирай
tell a friend
Кажи на приятел
mail
Запитване
print
Принтирай
Абонирай се за известия свързани с този продукт:
Коментари на клиенти:
Все още няма коментари. Направете първия.